Ο Λευκός Οίκος επαναφέρει τις ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει 3,7 εκατομμύρια.
Στις συνεντεύξεις Τύπου θα έχει κεντρικό ρόλο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που μόλις χθες έλεγε ότι ο ιός θα εξαφανιστεί.
Ο Τραμπ θα ηγηθεί της ενημέρωσης αύριο, Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, την πρώτη του συνέντευξη μετά τις 27 Απριλίου.
«Έδινα αυτές τις συνεντεύξεις και τις παρακολουθούσαν πολλοί άνθρωποι, είχαμε τηλεθέαση ρεκόρ στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, ήταν ασύγκριτο», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο.
Η ομάδα κρούσης για τη διαχείριση της πανδημίας, υπό τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, έκανε καθημερινά ενημέρωση για τον κορωνοϊό τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά σταμάτησαν στα τέλη Απριλίου καθώς άρχισαν να πέφτουν κάπως οι αριθμοί των νέων μολύνσεων και αφού ο Τραμπ προκάλεσε σύγχυση με τις δηλώσεις του για ενέσεις με απολυμαντικό.