Εμβόλιο Οξφόρδης: 70% προστασία από τον κορωνοϊό αλλά πιο φθηνό και εύκολο στην μεταφορά

Μοιραστείτε το
Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η Οξφόρδη είναι αποτελεσματικό κατά 70%. Όπως αναφέρει το BBC το εμβόλιο σταματά το 70% των ανθρώπων από το να αναπτύξουν συμπτώματα κορονοϊού. Είναι ένας μικρός θρίαμβος και μια απογοήτευση συνάμα, επειδή τα εμβόλια από την Pfizer και την Moderna έδειξαν 95% προστασία. Παρόλα αυτά το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι πιο φθηνό, πιο απλό στην αποθήκευση και μπορεί να φτάσει σε κάθε χώρα του πλανήτη.
Άρα, θα παίξει και αυτό σημαντικό ρόλο στο σταμάτημα της πανδημίας, αν πάρει την τελική έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τι έδειξαν οι δοκιμές
Συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές, οι μισοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιποι στη Βραζιλία. Υπήρχαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που είχαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι παρέχει προστασία 70%.
Πηγή: BBC
Σχετικά Άρθρα
Δείτε Επίσης
Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.