Συνταγή για εύκολο τυρόψωμο
Υλικά
500 γρ. αλεύρι, αυτοδιογκούμενο
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. φέτα ή λευκό κατσικίσιο τυρί
2 μεγάλα αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για την επάλειψη
1 αυγό
20 ml ελαιόλαδο και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ευρύχωρο μπωλ και προσθέτουμε το αλάτι, προσθέτουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά και πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τόσο ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη και προσθέτουμε θρυμματισμένη τη μισή ποσότητα από τη φέτα.
4. Αλείφουμε ένα ταψί 40*35 με ελαιόλαδο και με τις παλάμες μας απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί ομοιόμορφα, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και την πιέζουμε να βυθιστεί στη γέμιση.
5. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το νερ και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ψήνουμε το τυρόψωμο στους 180ο C. για περίπου 45-50′, στις αντιστάσεις.