Διπλή εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, με στόχο ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και κτίριο στο οποίο στεγάζεται υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπαίτιοι φέρεται να είναι δύο άτομα, τα οποία και αναζητά η Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άγνωστα άτομα κατευθύνθηκαν αρχικά προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται σε εμπορικό κατάστημα και αφού έριξαν εύφλεκτο υλικό, στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.
Αμέσως μετά, οι δύο δράστες κατευθύνθηκαν προς γειτονικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονται κτηνιατρείο και εργαστήριο αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εκτόξευσαν τουλάχιστον τέσσερις βόμβες μολότοφ.
Περίοικοι που άκουσαν τους θορύβους από τη ρίψη των μολότοφ ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Αμέσως κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις και πρόλαβαν να σβήσουν τις φωτιές, πριν επεκταθούν.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, με σκοπό την ανεύρεση στοιχείων, που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.