«Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ»
Από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η διήμερη συνάντηση εργασίας των φορέων της διεθνούς οργάνωσης Best Buddies με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών κρατών στα οποία εκπροσωπείται.
Η χώρα μας επελέγη να φιλοξενήσει την Πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση. Γιατί μπορεί οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που την διακατέχουν να προκαλούν την δυσφορία και την αγανάκτηση χιλιάδων ανθρώπων, η υποστήριξη ατόμων όμως με νοητική υστέρηση ή και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες έρχεται σαν ένα δυνατό και σπουδαίο αντιστάθμισμα. Τα Best Buddies International είναι παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός με στόχο την δημιουργία δράσεων σε τρεις άξονες:
• Δημιουργία ευκαιριών για φιλίες μεταξύ εθελοντών & ΑμεΑ, «ένας-προς-έναν»
• Υποστηριζόμενη εργασία
• Ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητική υστέρηση ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Τα Best Buddies Ιnternational εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία Tact Hellas από το 2011 και λειτουργούν πανελλαδικά, χάρη στην αυθόρμητη υποστήριξη από εθελοντές και επιχειρήσεις με εταιρική ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα.
Η γνωστοποίηση των Best Buddies Ελλάδας είναι τόσο σημαντική, αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο όμορφα νιώθουν τα άτομα που φέρουν κάποιες «ιδιαιτερότητες», όταν τους δίνονται κοινωνικοί ρόλοι, όταν νιώθουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στα κοινά, όταν μοιράζονται ένα γέλιο με τους συνανθρώπους τους και απολαμβάνουν ίδια δικαιώματα. «Η ισότητα ευκαιριών» πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων, γι’ αυτό και η υποστήριξη σας σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας.
Η Πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με την δημιουργία ευκαιριών ένταξης και ισότιμης ποιοτικής καθημερινότητας για νέους με νοητική υστέρηση ή και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Όραμα είναι η δημιουργία ομάδων Best Buddies σε όλη την Ελλάδα, για μια κοινωνία για όλους με όλους!
Σημείωση: το Best Buddies European Forum θα πραγματοποιηθεί στο Royal Olympic Hotel ( Οδός Αθανασίου Διάκου 28, Στύλοι Ολυμπίου Διός) στις 22 και 23/4/2016. Ανοιχτό για συνέδρους και δημοσιογράφους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-9016677, 694 8577786 κ. Ελένη

