Πες μου ποιος σε έβαλε στην πολιτική να σου πώς ποιος είσαι. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου -Μπάμπης για τους φίλους του- μπήκε στο στίβο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, το 2012 . Τότε που είχε αρχηγό της «ανδρικής σχολής»- κατά δήλωσή του. Του αρχηγού, όχι του Αθανασίου.
Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ιδρύθηκε με νόμο επί Σημίτη, ως θεσμικό όργανο που συμβουλεύει την ελληνική Πολιτεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται στον σύγχρονο κόσμο ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο Αθανασίου και η συγκεκριμένη Επιτροπή είχαν για 23 χρόνια παράλληλες διαδρομές. Με χαώδεις αποστάσεις μεταξύ τους, σε θέματα που σχετίζονται με την προσωπικότητα τω ανθρώπων, τον πολιτισμό των δικαιωμάτων και την ηθική των διαπροσωπικών σχέσεων στην κοινωνία. Μέρα με τη νύχτα.
Δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ, αν ο εν λόγω Αθανασίου δεν έπαιρνε το λόγο στη Βουλή– της οποίας είναι Βού αντιπρόεδρος- σε μια συζήτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της υπουργού Πολιτισμού για τον Λιγνάδη.
Καθώς αναπόφευκτα το θέμα περιστράφηκε στους βιασμούς ανηλίκων, τους έδωσε τα φώτα του χωρίς περιστροφές: «τα φαινόμενα σεξουαλικών κακοποιήσεων εντάθηκαν στην Ελλάδα όταν καταργήθηκε η διάταξη για την παρά φύσιν ασέλγεια».
Τα είχαμε χύμα, μας ήλθαν και τσουβαλάτα. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός , ουσιαστικά ζητάει να καταργηθεί η κατάργηση της κατάργησης, για αυτό που ο ίδιος λέει «παρά φύσιν ασέλγεια».
Δε ξέρουμε αν το σημείωσε ως αίτημα η παριστάμενη εκ μέρους της κυβέρνησης Λίνα Μενδώνη, ελεγχόμενη με την συζητούμενη επερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου . Ο ίδιος έδωσε πάντως κίνητρο: «Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις».
Πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους; Όχι- μόλις το 2015. Από τους Συριζαίους– Παρασκευόπουλους: διευκόλυνση στο έγκλημα υπ΄ αριθμόν 15. Προτού καν αρχίσουν να κάνουν μπάφους στα υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου, όπως αποκάλυψε έτερος εκ των βουλευτών της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Κάπως έτσι επήλθε οι παράλληλες πορείες αλλά και επήλθε η σύγκρουση του Αθανασίου με την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου . Η «αμαρτωλή» κατάργηση ήταν από δικό της αίτημα -που εκκρεμούσε από το 2004.
Για μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι ομοφυλοφιλικές από τις ετεροφυλοφιλικές πράξεις. Μπερδεμένα πράγματα. Ουδείς άλλος είχε προσέξει ότι έκτοτε «εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα», όπως πληροφόρησε σώμα ο ίδιος βουλευτής. Ατυχώς χωρίς άλλες διευκρινίσεις για το εύρος της «έντασης» και χωρίς την ακριβή περιγραφή των «φαινομένων».
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Ο Μπάμπης Αθανασίου, έφτασε ως τα ψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης, υπήρξε παράγοντας στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του δικαστικού συνδικαλισμού, έγινε ακόμη και υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά παρέμεινε τυπικός πολιτευτής επαρχίας.
Τι ανθρώπινα δικαιώματα και τα τοιούτα, που διακινούν κομμουνιστές και άλλοι εχθροί της πατρίδος. Εδώ διαφθείρεται η νεολαία. Και ο Πρωθυπουργός, αν ληφθεί υπόψη ότι βρίσκει δίκαια να ξανακάνει τον Αθανασίου υπουργό Δικαιοσύνης , να γίνουν τα πράγματα πάλι κατά φύσιν- και τα ψηφαλάκια να πέφτουν…
Τι ανθρώπινα δικαιώματα και τα τοιούτα, που διακινούν κομμουνιστές και άλλοι εχθροί της πατρίδος. Εδώ διαφθείρεται η νεολαία
Interpol: Κατασχέθηκαν τα πρώτα εμβόλια – «μαϊμού»
Προειδοποιεί ότι πρόκειται απλά για «την κορυφή του παγόβουνου»
ΠΕΡΙΠΟΥ 2.400 δόσεις ψεύτικων εμβολίων κατασχέθηκαν στη Νότια Αφρική, ενώ ένα δίκτυο εμβολίων «μαϊμού» εξαρθρώθηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε η Interpol, προειδοποιώντας ότι πρόκειται απλά για «την κορυφή του παγόβουνου». «Οι αρχές της Νοτίου Αφρικής κατέσχεσαν εκατοντάδες ψεύτικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έπειτα από ενημέρωση της Interpol, που προειδοποίησε για το γεγονός ότι τα εμβόλια θα αποτελέσουν πρωταρχικό στόχο των εγκληματικών δικτύων», διευκρίνισε ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, με έδρα τη Λιόν. Τρεις Κινέζοι υπήκοοι και ένας υπήκοος Ζάμπιας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γκέρμιστον (επαρχία Γκαουτένγκ), η οποία επέτρεψε επίσης την ανακάλυψη «μιας μεγάλης ποσότητας παραποιημένων μασκών». Επιπλέον, η Ιντερπόλ συνέδραμε την Κίνα, όπου η αστυνομία «ταυτοποίησε ένα δίκτυο πώλησης ψεύτικων εμβολίων κατά της Covid-19 και έκανε έφοδο στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής, με αποτέλεσμα να συλλάβει 80 υπόπτους και να κατασχέσει περισσότερα από 3000 ψεύτικα εμβόλια από το σημείο». «Αν και χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα, πρόκειται μονάχα για την κορυφή του παγόβουνου, αναφορικά με την εγκληματικότητα που σχετίζεται με τα εμβόλιο κατά της Covid-19», εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ, σε ένα δελτίο τύπου. Η Interpol προειδοποιεί εκ νέου έναντι των μη πιστοποιημένων εμβολίων που προτείνονται προς πώληση στο διαδίκτυο. «Κάθε εμβόλιο που προωθείται σε ιστότοπους ή στο darknet δεν είναι νόμιμο, δεν έχει δοκιμαστεί και ενδέχεται να είναι επικίνδυνο», τονίζει.
Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα εμβόλιο πρόκειται να προστεθεί σύντομα στο ευρωπαϊκό οπλοστάσιο κατά του κορωνοϊού –το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ στις 27 Φεβρουαρίου και αναμένεται να λάβει το πράσινο φως στην Ευρώπη στις 11 Μαρτίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προπαραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις, με προοπτική για αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με στοιχεία που είχε ανακοινώσει το ελληνικό υπουργείο Υγείας, η Ελλάδα αναμένει «πιθανή ποσότητα» 4,7 εκατομμυρίων δόσεων. Οι πρώτες παραδόσεις στην ΕΕ αναμένονται στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για ένα εμβόλιο το οποίο ορισμένα κράτη – μέλη αναμένουν με αδημονία, καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα που το καθιστούν προτιμητέα επιλογή σε σχέση με τα υπόλοιπα σκευάσματα που έχουν εγκριθεί προς ώρας. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εμβολίου της J&J, το οποίο αναπτύχθηκε από την βελγική θυγατρική της Janssen, είναι ότι απαιτεί μόνο μία δόση, αντί για δύο όπως τα άλλα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ (AstraZeneca, Pfizer, Moderna). Το εμβόλιο της J&J βασίζεται χονδρικά στην ίδια τεχνολογία με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca και το ρωσικό Sputnik V.