Skip to content
Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Άσαντ: Είμαι έτοιμος για κατάπαυση πυρός, αλλά υπό όρους

Έτοιμος για κατάπαυση του πυρός στη χώρα του δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ωστόσο, ο Σύριος Πρόεδρος έθεσε ως προϋπόθεση για να γίνει αυτό οι «τρομοκράτες» να μην εκμεταλλευτούν προς όφελός τους την παύση των εχθροπραξιών και οι χώρες που υποστηρίζουν τους αντάρτες να διακόψουν κάθε προσφορά βοήθειας προς εκείνους.

«Το έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ωστόσο, το θέμα αυτό σχετίζεται με σημαντικότερους παράγοντες, όπως το να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν την εκεχειρία προκειμένου να βελτιώσουν τις θέσεις τους», επισήμανε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως μετέδωσε ένας επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος της κυβέρνησης της Συρίας.

Ο Σύριος Πρόεδρος τόνισε ότι οποιαδήποτε εκεχειρία πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτραπεί σε «άλλες χώρες, ιδίως την Τουρκία, να στέλνουν περισσότερους τρομοκράτες και όπλα ή οποιουδήποτε είδους υλικοτεχνική βοήθεια».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή