Skip to content
Κυριακή, 27 Απριλίου 2025

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία από φοιτητικούς συλλόγους και αναρχικές συλλογικότητες στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η οδός Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια είναι κλειστή καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1000 άτομα και ετοιμάζονται για πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.

επετειος

επετειος

επετειος

επετειος

Παράλληλα, φοιτητές, μαθητές και συλλογικότητες του αντιεξουσιατικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές κρατούν τρία πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, και υπενθυμίζουν πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ – Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε ισχύ και στην περιοχή της πρωτεύουσας βρίσκονται επί ποδός 4.000-5.000 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. για επιτήρηση όπως και τα drones που θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα υδροβόλα οχήματα της Αστυνομίας “Αίαντες”.

Στην Αθήνα, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα στο κέντρο της Πρωτεύουσας, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν προγραμματισθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό “Πανεπιστήμιο” από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματιστεί, στην Αθήνα είναι στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το βράδυ, ενώ στις 6 είναι προγραμματισμένη και συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα. Ανάλογα καλέσματα έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Λαμία, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Κέρκυρα και Καρδίτσα.

Παράλληλα, φοιτητές, μαθητές και συλλογικότητες του αντιεξουσιατικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές κρατούν τρία πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, και υπενθυμίζουν πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή