ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να ρίξουν φέσι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, εμφανίζονται διάφοροι μεγαλόσχημοι νταβατζήδες των Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους τόκους και τις δόσεις των δανείων, ενώ παράλληλα αρνούνται να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις που προτείνουν οι πιστώτριες τράπεζες.
Μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς, θρασύτατοι στην κυριολεξία, νομίζοντας ότι ζουν ακόμα στην εποχή της παντοδυναμίας τους, τότε που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις δηλώνουν στους τραπεζίτες ότι θα αφήσουν τις εκδοτικές επιχειρήσεις να «σκάσουν» και οι ίδιοι θα εγκατασταθούν στο εξωτερικό, προφανώς για να τρώνε με άνεση τα κλεμμένα τα οποία φυγάδευσαν τόσα χρόνια στους φορολογικούς παραδείσους.
Οι τραπεζίτες έχουν αγριέψει από την προκλητική συμπεριφορά των χρεοκοπημένων νταβατζήδων και γι΄ αυτό τους κάλεσαν και τους προειδοποίησαν ότι δεν πρόκειται να προβάλουν απαιτήσεις από τις πτωχευμένες έτσι κι αλλιώς εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις τους, αλλά θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις όλων των εταιρειών που ανήκουν στον όμιλό τους τις οποίες έχουν δημιουργήσει, χρησιμοποιώντας την ισχύ των Μέσων Ενημέρωσης(!), ενώ συγχρόνως θα δεσμεύσουν, όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και τους λογαριασμούς τους, που έχουν στο εξωτερικό, προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματα των τραπεζών.
Η νέα πρόκληση των νταβατζήδων της ενημέρωσης αποκαλύπτει την ασυδοσία της διαπλοκής, που για δεκαετίες ολόκληρες λήστευε το δημόσιο χρήμα, με τις προμήθειες, τα δημόσια έργα και τις χαριστικές συμβάσεις.
Η ιδιότυπη αυτή μαφία, που έχει φυγαδεύσει τεράστια κεφάλαια στο εξωτερικό, αρνείται τώρα να εξυπηρετήσει τα δάνειά της προς τις τράπεζες και προς τους εργαζομένους απειλώντας να βάλει λουκέτο σε μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς και κανάλια.
Στην ουσία οι νταβατζήδες επιχειρούν με το κόλπο της χρεοκοπίας να γλιτώσουν από τα χρέη που έχουν στις τράπεζες. Διαφορετικά, απειλούν να φουντάρουν τις παθητικές επιχειρήσεις τους και να κρατήσουν τις κερδοφόρες, συνεχίζοντας να παράγουν υπερκέρδη.
Κορυφαία τραπεζικά στελέχη είναι οργισμένα με τα κόλπα και τους εκβιασμούς των νταβατζήδων και γι΄ αυτό προετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση.
Ήδη σε μεγάλο όμιλο που διαθέτει σειρά εταιρειών, εκδόσεις, κανάλια, κατασκευές και δημόσιες προμήθειες, έχουν κληθεί οι υπεύθυνοι από τις πιστώτριες τράπεζες, για να κουβεντιάσουν για τελευταία φορά.
Η προειδοποίηση που τους απηύθυναν οι τραπεζίτες δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι θα ακολουθήσει. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες ο συγκεκριμένος όμιλος δεν προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων στις εκδοτικές του επιχειρήσεις με την πληρωμή τόκων και δόσεων, τότε η δέσμευση των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων θα είναι ολοκληρωτική και θα αφορά το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα με τις πιστώτριες τράπεζες οι επιχειρήσεις του Ομίλου αυτού είναι συνδεδεμένες η μια με την άλλη και μεγαλούργησαν με το σύστημα της διαπλοκής.
Την ίδια προειδοποίηση θα απευθύνουν οι τραπεζίτες και σε δύο ή τρία άλλα εκδοτικά συγκροτήματα καθώς επίσης και στους μετόχους του MEGA, που σπρώχνουν το κανάλι στη χρεοκοπία για να γλιτώσουν διακόσια εκατομμύρια ευρώ, που χρωστάει σε τράπεζες και πιστωτές.
Οι τραπεζίτες αλλά και η Δικαιοσύνη έχουν στα χέρια τους στοιχεία – φωτιά για παράπλευρες επιχειρήσεις των νταβατζήδων, τις οποίες διαχειρίζονται αχυράνθρωποι, καθώς και για τεράστια ακίνητη περιουσία η οποία κρύβεται πίσω από offshore.
Γι΄ αυτό θα διεκδικήσουν την αποπληρωμή των δανείων μέχρι το τελευταίο ευρώ απ΄ όλους τους μεγαλόσχημους εκδότες και καναλάρχες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα παριστάνουν τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Είναι σίγουρο ότι η υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια που απασχολεί ήδη τη Δικαιοσύνη θα οδηγήσει και σε παραπομπές με κακουργηματικές κατηγορίες αφού οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.