ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΧΡΥΣΟΥ
Μπορεί για τους περισσότερους τα 4.000 ευρώ ξεπερνούν το ετήσιο κόστος σε τρόφιμα για μια ολόκληρη οικογένεια, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξοδεύουν το συγκεκριμένο ποσό για μία και μόνη μπριζόλα.
Τόσο κοστίζει ένα κομμάτι ψημμένου βοδινού κρέατος στο εστιατόριο Goldhorn Beefclub του Βερολίνου.
Όπως αποκαλύπτει ο σεφ του εστιατορίου, το κρέας προέρχεται από τα περίφημα βοοειδή της Ιαπωνίας Kobe τα οποία ελάχιστα εστιατόρια στον κόσμο έχουν το προνόμιο αλλά και την εξουσιοδότηση να σερβίρουν.
Τα κρέατα αυτά δημιουργούνται από ειδικές συνθήκες διατροφής και διαβίωσης των ζώων, και αποτελούν ένα από τα πιο ακραία δείγματα υψηλής γαστρονομίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Μάλιστα η μόλις 800 γραμμαρίων «μπριζόλα» χρειάζεται ειδικό ψήστη, ενώ όπως αναφέρει ο σεφ το ψήσιμο γίνεται σε υψηλή φωτιά πάνω σε ειδικά κάρβουνα έτσι ώστε να αποκτήσει μία γεμάτη γεύση χωρίς από την άλλη να καεί το εσωτερικό της το οποίο όπως αρμόζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι μέτρια ψημένο και με το αίμα του.
Το εστιατόριο είναι ένα από τα πιο φημισμένα στον κόσμο για τους καλοφαγάδες του κρέατος και γι’ αυτούς που μπορούν να ξοδέψουν 4.000 ευρώ για μία μπριζόλα από καθαρό φιλέτο γιαπωνέζικης αγελάδας σε πιάτο πασπαλισμένο με φύλλα χρυσού.