Λάτρης των πανάκριβων επίπλων τύπου chesterfield φαινεται πως ειναι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας ότι προμηθεύθηκε χωρίς διαγωνισμό τέσσερα έπιπλα με συνολική τιμή 19.450 ευρώ, τα έφερε ο ίδιος σε δημόσια θέα με φωτογραφία που διένειμε για άλλο θέμα.
Ο κ. Πατούλης από πλευράς στιλιστικών προτιμήσεων έχει “ακουστεί” τα προηγούμενα χρόνια για το χρυσό σπίτι του, μετά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τις χρυσές αποχρώσεις να επικρατούν σε έπιπλα και άλλα στοιχεία διακόσμησης.
Στο γραφείο του όμως, φαίνεται πως ο νέος Περιφερειάρχης επέλεξε διαφορετικά καθώς σε φωτογραφία που έστειλε σήμερα από συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δ. Λιγνάδη, φαίνεται καθαρά η αλλαγή από την εποχή που Περιφερειάρχης ήταν η Ρένα Δούρου και παλιότερα ο Γιάννης Σγουρός (είχαν το ίδιο γραφείο).
Ένα βαρύ γραφείο από μαόνι και πίσω του μια τεράστια περιστρεφόμενη πολυθρόνα «πλανητάρχη», μαζί με δύο πολυθρόνες επισκεπτών δεσπόζουν στην γωνία του χώρου (φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία πίσω από το κεφάλι του Δ. Λιγνάδη).
Στην απάντηση που έβγαλε χθες η Περιφέρεια Αττικής με την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα, υπήρχε μια διατύπωση που μπέρδευε κάπως τα πράγματα. Σε ένα σημείο ανέφερε πως «το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιο του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».
Λίγο παρακάτω όμως σημείωνε ότι η αγορά εξοπλισμού «δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση (του Συλλόγου Υπαλλήλων), αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών». Το ethnos.gr ρώτησε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη διευκρινιστικά αν δηλαδή η προμήθεια των 19.450 ευρώ αφορά το γραφείο της φωτογραφίας αλλά κάποιο άλλο. Εκείνος όμως αρνήθηκε να επεκταθεί παραπέμποντας στην αρχική ανακοίνωση και υποστηρίζοντας ότι δημιουργείται περισσότερος θόρυβος από εκείνον που αναλογεί στο θέμα.
Σημειωτέον, πάντως, ότι ο κ. Πατούλης έχει δείξει πως θέλει να μετατρέψει το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην αρχή της Συγγρού σε «κυβερνείο» εγκαθιστώντας εδώ του συνεργάτες του και απομακρύνοντας πολλές υπηρεσίες αλλά και τις παρατάξεις σε άλλο κτίριο.