«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΟ»
Σε μία άκρως προκλητική ενέργεια προχώρησε το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας με αφίσα του, που στρέφεται κατά των Ελλήνων.
Η αφίσα αποτέλεσε μέρος μίας από τις πρόσφατες προεκλογικές εκστρατείες του Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ), και σε αυτή φαίνεται ένας Έλληνας ξαπλωμένο σε μία αιώρα και δίπλα του ένα σύνθημα που αναφέρει: «Καλύτερα τα δικά μας λεφτά για τον δικό μας λαό».
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η Αυστρία φέρεται εχθρικά προς την Ελλάδα, καθώς πρόσφατα λόγω του προσφυγικού συντάχθηκε με τις χώρες που σήκωσαν φράχτες στα σύνορά τους και απέκλεισε την Ελλάδα από σύνοδο για την προσφυγική κρίση.

Πάντως, τόσο στην Αυστρία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η άνοδος τω ακροδεξιών έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, έπειτα και από τη σαρωτική νίκη του «Κόμματος των Ελευθέρων» στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.
Έτσι, για πρώτη φορά κανένας υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού και του Λαϊκού κόμματος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της Αυστρίας, με πολλούς να αντιδρούν και να ζητούν την παραίτηση του ομοσπονδιακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν.