47 λέξεις που τα λένε όλα, για όλους

Της Ελένης Τσερεζόλε

Αλλη μία απαλλαγή στο σκάνδαλο NOVARTIS. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του καθηγητή Ν. Μανιαδάκη, άτυπου συμβούλου του Α. Γεωργιάδη όταν ήταν Υπουργός Υγείας, να απαλλαχθεί με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που υιοθέτησε το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Οκτώβριο του 2021.

Ήταν η τελευταία ηχηρή εξέλιξη σειράς αποφάσεων – αρχειοθετήσεις δικογραφιών για τους κκ Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο, δίωξη της εισαγγελέως Τουλουπάκη που είχε ερευνήσει το σκάνδαλο, διώξεις δημοσιογράφων (Βαξεβάνη, Παπαδάκου, κ.ά.) που είχαν καλύψει το θέμα. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι φανερό ότι συγκλίνουν σε έναν στόχο: την κατεδάφιση του σκανδάλου NOVARTIS, την υποβάθμισή του σε… υπόθεση σκευωρίας σε βάρος… πολιτικών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κατεδάφιση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Κανονική ορμπανοποίηση δηλαδή. Και πλέον τα νέα αυτά έχουν περάσει τα σύνορα.

Οι σφαλιάρες πέφτουν βροχή, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς. Και αυτή είναι μία πραγματικότητα που όσο κι αν προσπαθούν να «κουκουλώσουν» τα συστηματικά ΜΜΕ, είναι αδιαμφισβήτητη και παράγει αποτελέσματα. Έτσι η έρευνα του Economist Intelligence Unit για την ποιότητα της Δημοκρατίας στις χώρες του κόσμου, τοποθετεί την Ελλάδα στην 34η θέση, κάτω από τη Μποτσουάνα, τη Μάλτα, το Κάμπο Βέρτε, την Τσεχία, με μέση βαθμολογία 7.56 (στα 10) και τον χαρακτηρισμό «προβληματική δημοκρατία»… Την ίδια ώρα το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος έγραφε για την υπόθεση της εισαγγελέως Τουλουπάκη από την απομάκρυνσή της μετά τις εκλογές του 2019: «Η Ελλάδα έκανε λίγα για να λογοδοτήσει η εταιρεία και να βρει τους αποδέκτες των δωροδοκιών.

Αντιθέτως, η Τουλουπάκη ήταν μαζί με πολλά άλλα άτομα που κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, παράλειψη καθήκοντος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούσε να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση δωροδοκίας της NOVARTIS».

47 λέξεις που τα λένε όλα, για όλους…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή